• Calea Bodrogului nr.62/D, Arad, 310059
  • +4 0357424724

Aveți un șoricel în casă? Aflați mai multe despre pagubele pe care le provoacă, identificarea semnelor de infestare și sfaturi pentru îndepărtarea lor

Share

Read next article:

"Angajam!"

Read previous article:

"Liliecii și cum îi putem îndepărta din casă"

In BlogUncategorized | 4 comments

Întoarcerea iernii înseamnă că veți petrece mai mult timp în casă, dar nu veți fi singurul care caută adăpost. Când temperaturile scad, șoarecii și șobolanii intră în interior pentru a căuta hrană, și ar putea alege casa dumneavoastră ca nouă reședință.
Nu există casă în această lume care să nu aibă soareci. Acești dăunători invadează o casă printr-o varietate de moduri viclene. Un șoarece poate trece printr-o gaură de mărimea unui creion, în timp ce șobolanii pot intra printr-o gaură de mărimea unei monede de 50 de bani. Vor căuta crăpături și fisuri în fundație. Șobolanii și șoarecii sunt înotători puternici și se știe că pot înota prin țevile de canalizare sau că pot urca pe verticală în sus prin țevile de scurgere, pentru a intra în case.
Șoarecele de casă este de obicei maro sau gri și poate crește până la câțiva centimetri în lungime. Șobolanii variază în culoare de la maro, la roșu-gri până la negru, și au o coadă lungă și în medie cresc până la aproximativ 16 cm în lungime. Amândoi nu disting culorile și au vedere slabă. Se bazează pe simțul mirosului, gustului, sunetului și atingere pentru a găsi hrană.

Cum pot să știu dacă am rozătoare în casa mea?

În afară de a vedea fizic creaturile în casă, cei mai mulți oameni își dau seama că au o problemă cu rozătoarele, după ce observă excremente, cuiburi, urme de lemn ros pe uși și mobilă, sau deteriorarea produselor alimentare ambalate. Șoarecii și șobolanii lasă un excremente maro închis sau negru în urma lor, în jurul surselor de alimentare și a zonelor unde au cuiburi. Excrementele sunt granulate ca formă și pot varia de la jumătate de centimetru până la un centimetru și jumătate. Puteți măsura gradul de infestare cu cantitatea de excremente pe care le găsiți. Un alt semn al activității rozătoarelor este de-a lungul urmelor unsuroase de pe podea, sau a urmelor de pași și a liniilor făcute cu coada în zone cu praf, în special de-a lungul pereților.
Activitatea rozătoarelor crește după lăsarea întunericului, așa că s-ar putea să aveți mai mult noroc în căutarea lor pe timp de noapte. Ascultați după sunetele ascuțite pe care le scot, mișcare sau sunete inexplicabile care vin din spatele zidurilor. Unul dintre principalele motive pentru care șoarecii și șobolanii, se adună în case se datorează abundenței de hrană. Șoarecii preferă boabele astfel încât este probabil să observați rupturi și mușcături la sacii cu orez și cereale. Șobolanii însă vor mânca orice tip de mâncare, și vor împrăștia hrană peste tot unde mănâncă. Dintii șobolanilor cresc cu o rată de 10 cm pe an, astfel încât aceștia rod în mod constant pentru a preveni ca dinții lor să crească prea mari, pentru că asta ar duce la moarte cauzată de foamete.
Faptul că rod peste tot,  poate provoca daune considerabile pentru casa dumneavoastră. Este cunoscut faptul că pot roade lucruri cum ar fi fire, conducte din PVC, mobilier, cărămizi și orice obiect din lemn. În unele cazuri, rozătoarele au provocat incendierea caselor prin roaderea firelor electrice.
Totuși cea mai mare amenințare pentru om, este contractarea bolilor și a bacteriilor transmise prin excrementele de rozătoare și mușcături. În cazul în care populația de rozătoare scapă de sub control, pericolele cele mai mari sunt fecalele și urina.  Expunerea la excremente de rozătoare poate transmite boli grave, cum ar fi hantavirus, Salmonella și leptospiroza. Mușcăturile rozătoarelor pot transmite ciuma, febra de șobolan sau infecții.

Îndepărtarea rozătoarelor


Vestea bună este că puteți scăpa de rozătoare prin amplasarea de capcane fie ele adezive, fie ele cu prindere multiplă (gama completă de consumabile o regăsiți și pe site-ul nostru www.medinethc.ro ) sau solicitarea unui profesionist de la noi în combaterea dăunătorilor. Experții de control al dăunătorilor ar trebui să evalueze exteriorul casei dvs. de două ori pe an, pentru noi găuri sau goluri pe unde ar putea intra rozătoarele. După ce a fost asigurat exteriorul casei dumneavoastră, se poate începe procesul de eliminare. Experții în combaterea dăunătorilor vor pune statii de intoxicare (cutii din plastic închise cu cheie) cu  momeală sau capcane cu adeziv, ambele variante fiind foarte eficiente în combaterea rozătoarelor.
Plasarea statiilor cu momeală de-a lungul pereților și în colțuri este o metodă eficientă de eliminare a rozătoarelor. Stațiile cu momeală conțin un rodenticid care ucide șoarecele sau șobolanul, în câteva zile. Stațiile adăpostesc rodenticide otrăvitoare și aveți grijă sa le păstrați departe de copii și animale de companie. Stațiile cu momeală trebuie plasate în zonele în care ați văzut activitatea rozătoarelor, și în jurul căilor de mers pe jos naturale, cum ar fi de-a lungul pereților sau în colțuri.

De asemenea, ar trebui să  mutați alimentele. Nu lăsați mâncare pe tejgheaua din bucătărie, și asigurați-vă că toate bunurile uscate și semințele sunt depozitate în containere sigilate, sigure.

Sfatul nostru este să apelați la unul dintre experții noștri în combaterea dăunătorilor.

4 thoughts on "Aveți un șoricel în casă? Aflați mai multe despre pagubele pe care le provoacă, identificarea semnelor de infestare și sfaturi pentru îndepărtarea lor"

  • Radescu Adrian

    • Reply
    • 07/01/2019, 16:56

    Aparatul cu ultrasunete este satisfacator sau cheltui niste bani aiurea!ideea este ca am tavan din rigips si ii tot aud cum misuna deasupra rigipsului!ezte buna metoda mea?pe langa otrava care am puso deasupra rigipsului si acel aparat?

    • Mihaela Stoica

      • Reply
      • 18/01/2019, 09:01

      Aparatele cu ultrasunete dau rezultate in prima faza insa, atat rozatoarele cat si insectele dezvolta in scurt timp imunitate la acestea. Otrava, daca este de calitate, este cu siguranta mai eficienta. Va dorim succes in inlaturarea daunatorilor! 🙂

  • Radescu Adrian

    • Reply
    • 07/01/2019, 16:57

    Daca se poate as dorii sa imi lasati un nr de telefon!

    • Mihaela Stoica

      • Reply
      • 18/01/2019, 08:58

      Buna ziua,
      Sigur! Ne puteti contacta la 0357 424 724. Cele bune!

Leave a Reply

Allowed Tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comenzi On-line