• Calea Bodrogului nr.62/D, Arad, 310059
  • +4 0357424724

Cum să oprești invazia furnicilor în casă

Share

Read next article:

"Liliecii și cum îi putem îndepărta din casă"

Read previous article:

"Cum să te ferești de căpușe și pureci"

In Uncategorized | 0 comments

Zonele de intrare trebuie sigilate. Din moment ce furnicile sunt mici , ele pot gasi mii de căi de acces în domiciliu. Unele dintre ele sunt ușor de identificat; altele vor fi descoperite numai atunci când există o paradă de furnici mărșăluind prin ele. În primul rând, cum să vă dați seama cum intră furnicile în casă:  urmați traseul de furnici pentru a vedea pe unde intră și ies din casa dumneavoastră. Sigilați toate găurile de intrare pe care le puteți găsi folosind silicon, chit, adeziv sau tencuială. Metodele temporare pot include jeleu de petrol sau tac poster. Dacă folosești un agent de etanșare temporar, cum ar fi tac poster, faceți acest lucru până când puteți umple spațiul cu o soluție permanentă. Un material mai slab se va deteriora în timp , iar calea de acces va fi disponibilă din nou pentru furnici.
Sigilați fisurile cu calafat (câlți sau cârpe destrămate îmbibate cu catran, cu care se astupă crăpăturile la bordajele și la punțile de lemn ale navelor). Închideți golurile din jurul ferestrelor, ușilor și pereți . Blocați orice spațiu care ar putea permite trecerea unei armate de furnici. Un avantaj suplimentar la faptul că vă izolați casa: un control mai eficient a temperaturii și astfel vor scădea facturile la energia electrică. În plus , aceasta este una dintre metodele cel mai puțin riscante în cazul în care sunt vizate copiii sau animalele de companie.
Folosiți substanțe anti – furnici. Aceasta este însă o tactică oarecum mai agresivă decât pur și simplu astuparea găurilor. Puteți crea bariere de produse chimice și pulberi care ucid – sau resping – furnici. Puteți folosi sare și otrăvuri de furnici. Sarea are un efect de uscare – mai ales în cazul în care-l transporta înapoi la cuiburile lor. Puteți să o răspândiți în spatele ușilor, în apropierea ferestrelor, și de-a lungul marginilor pereților.
Asigurați o barieră cu bandă adezivă. Puneți la prag la bucătărie bandă adezivă , cu partea lipicioasă cu fața în sus. Nu sunt necesare alte otravăru sau pulberi. Atunci când furnicile încearcă să urce peste banda , se vor lipi de adeziv. Asigurați- vă că furnicile nu pot trece pe sub bandă; încercați să utilizați bandă dublu adezivă, sau lipiți partea din spate a benzii pe podelele, pereții, și contoare, astfel încât să nu există nici un loc pentru furnici să treacă pe dedesubt.
Încercați să realizați o barieră cu pudră de talc. Talcul sub diferite forme este considerat a descuraja furnicile, deși mecanismul este mai puțin înțeles. Creta de croitorie și pudra pentru copii conțin, de obicei talc , astfel încât să le puteți folosi pentru a crea o barieră pentru furnici. Indiferent de forma de talc utilizată: rețineți că talcul este cancerigen . Multe surse recomandă folosirea cretei normale; cu toate acestea , această cretă este realizată din gips, nu talc. Această concepție greșită ar putea fi rezultatul unei confuzii cu “creta furnică “, care este un insecticid ce arată la fel ca și creta normală. Unele mărci de pulbere pentru copii sunt fabricate din amidon de porumb, astfel încât acestea nu vor funcționa în mod eficient împotriva furnicilor . Verificați componentele înainte de a construi bariera.
Încercați să utilizați produse anti furnici non-toxice. De asemenea, vă puteți apăra casa cu arome și substanțe pe care furnicile nu le suportă. Luați în considerare unele combinații de oțet , ulei de mentă , scorțișoară , piper negru , ardei iute , cuișoare întregi , și frunze de dafin .

Pentru un tratament de durată și profesionist, vă sfătuim să apelați la unul dintre specialiștii noștri.

Leave a Reply

Allowed Tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comenzi On-line