• Calea Bodrogului nr.62/D, Arad, 310059
  • +4 0357424724

Cum să scapi de ploșnițe de pat

Share

Read next article:

"Cum să te ferești de căpușe și pureci"

Read previous article:

"Medinet Hygiene Consulting angajeaza!"

In Uncategorized | 0 comments

Ar trebui să folosiți o lupă pentru că ploșnițele sun greu de văzut. Ploșnițele adult sunt de culoare maro la roșu-brun, aplatizate de formă ovală, și aproximativ 4-8 mm lungime. Forma lor plată le permite să se ascundă cu ușurință în crăpături și fisuri. După ce se hrănesc, corpul se umflă. Ouăle nu sunt plasate pe corpul gazdei, dar se găsesc pe suprafețe aproape de locul unde gazda doarme.

Uitați-vă în orice loc care oferă întuneric, izolare și protecție. Ploșnițele se plimbă, nu stau doar într-un loc. Controlați și camerele alăturate, nu doar cea în care se găsește infestarea. Chiar și atunci când nu dați efectiv peste ploșnițe puteți găsi ascunzătorile urmărind petele de materii fecale pe care le lasă în urmă. Petele de sânge (arată ca rugina) sunt lăsate pe cearceafuri și fețe de pernă, atunci când ploșnițele umflate sunt zdrobite. Acești indicatori servesc drept semne sigure de infestare. Ploșnițele de pat preferă să se ascundă în crăpături și fisuri în timpul zilei și să iasă să se hrănească cu sângele gazdei pe timp de noapte, de obicei în timp ce gazda doarme. Din moment ce corpurile lor se pot aplatiza, ele pot pătrunde în crăpături foarte mici, în special în jurul zonei de pat. Ele se găsesc în locuri de refugiu obișnuite, de preferință aproape de gazda cu care se hrănesc. Chiar dacă preferă să fie aproape de gazde, ele pot călători și mai mult pentru a descoperi alte gazde. Infestația inițială tinde să fie în jurul patului, dar ploșnițele în cele din urmă se împrăștie de-a lungul unei camere, ocupând orice spațiu îngust sau loc protejat. De asemenea, ei se pot răspândi la camere sau apartamente adiacente.
Căutați zonele din apropierea patului unde ploșnițele de pat mușcă. Principalele zone de inspecție sunt fisurile și crăpăturile din lemnul patului. În cazul în care partea de sus a saltelei este ruptă, se pot ascunde acolo. Controlați saltele pe toate părțile sus , jos și părțile laterale.

Controlați fisurile în tencuială sau în tapetul de perete. Controlați aparatele electrice, aparate de radio-telefoane, televizoare, etc. Inspectați paturile cumpărate la mâna a doua și mobilierul.

Cum să pregătiți zona infestată
Reduceți dezordinea pentru a face inspecția zonei infestate mai ușoară. Fiți atenți atunci când mutați obiecte din zona infestată către alte zone, deoarece ați putea muta ploșnițele și în alte zone. Obiectele de genul animalelor de pluș, jucării moi, pături trebuie să fie îndepărtate, curățate cu un aspirator și ținute în saci din plastic, pentru câteva zile, cu o soluție specială. Puteți, de asemenea, să curățați și să puneți în saci laptop-ul și telefoanele. Soluția nu va afecta electronicele.

Demontarea ramelor de pat în zonele infestate pot expune cuiburile ascunse de ploșnițe.

Scoateți sertarele din birouri și dulapuri și răsturnați-le ca să puteți inspecta peste tot după cuiburi. Tot mobilierul ar trebui să fie tras departe de pereți.

Sigilați toate găurile unde conductele și firele pătrund în pereți și podea și umpleți fisurile în jurul plintelor pentru a reduce și mai mult zonele care ar putea adăposti ploșnițe.

Din moment ce articolele de îmbrăcăminte și lenjeriile de pat infestate nu pot fi tratate cu insecticid acestea vor trebui să fie spălate în apă fierbinte (50 grade minim).

Se curăță foarte bine camerele infestate. Frecați suprafețele infestate cu o perie rigidă pentru a dezlipi ouăle. Aspirați de-a lungul șipcilor, mobilierului, șinelor, marginile patului, precum și marginile covoarelor (în special de-a lungul benzilor de aderență). Dacă se aspiră foarte bine, insecticidul va penetra mai bine peste tot. Ploșnițele se agață strâns de suprafețe, așadar nu utilizați un atașament cu perie, pentru că s-ar putea transfera ploșnițele în alte zone, deoarece acestea se agață de perie. Eliminați sacii de aspirator, după ce ați terminat.

 

Trebuie să arunc salteaua?
Răspunsul la această întrebare depinde de starea saltelei și mărimea infestării. În cazul în care există găuri sau rupturi în țesătura de saltea, ploșnițele de pat și de ouă pot fi în interior, cât și în exterior. Nu există restricții cu privire la modul în care paturile pot fi tratate cu insecticide.

Sfatul nostru este să apelați la unul dintre specialiștii noștri ca să nu mai aveți probleme pe viitor.

Leave a Reply

Allowed Tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comenzi On-line